Betesalat med ostechips

Salat med rødbeter og ostechips.

Foto: Rolf T. Øygarden

Betesalat med ostechips

God høstsalat med deilige sprø ostechips. Honning og timian gir god smak til gulrøttene som får bake i ovnen.

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader. Legg to og to osteskiver sammen til et kryss på et stekebrett med bakepapir. Stek osten til den er gylden og sprø og avkjøl. Del gulrøttene i staver, ha på olje, honning og krydder og bak i ovnen sammen med ostechipsen i 15-20 minutter.

Del rødbetene i båter og eplene i tynne skiver. Del opp sjampinjongen og stek den med smør, salt og pepper i en jernpanne.

Anrett salaten med rucola eller babyleaf salat i bunnen, rødbeter, bakte gulrøtter, epleskiver og stekt sopp. Sett den sprø ostechipsen oppi salaten, og ha gjerne litt olivenolje, salt og pepper over. Server med deilig hjemmebakt brød.

Kilde: Rolf T. Øygarden