Laster innhold, vennligst vent..

Bestas hermetiske leverpostei

Hermetisk leverpostei på norgesglass tar seg pent ut på bordet og skaper julestemning. Men enda viktigere er at den, lagd på Bestas vis, smaker fortreffelig.

Slik gjør du

Mal lever, spekk, flesk og løk så manger ganger du får det gjennom kverna (minst fire ganger). Bruk gjerne ei ekstra eggeplomme og noe kjøttdeig. Du kan erstatte magert flesk med kjøttdeig. I slaktetida har en gjerne det for hånd. Bland alt rått og fyll det på små, reine norgesglass.

Det som gjør denne ekstra god, er at du blander alt rått.

Hermetisering
Følg prinsippet for hermetisering. Ha den rå leverposteien på gullende reine og varme norgesglass. Vask og tørk glasslokka og gummiringene og se til at både kanten på glasset, lokka og ringene er reine for fett og væte. Legg gummiringene rundt glasslokket i sporet og legg lokket på glasset. Skru på ringen.

Legg en avis i bunnen av en stor kjele. Sett glassene i kjelen og fyll opp med lunkent vann til det dekker innholdet av glassa. Skru opp ringen en halv gang slik at luften slipper ut og det blir vakuum inni glassa. La glassa stå i kjelen med en vanntemperatur oppunder 100 °C. Det skal ikke fosskoke, men hold temperaturen oppunder kokepunktet heile tida.

Når du ser at all krafta er kjøttfarga, ikke blodfarga (om lag en time dersom glassene ikke er for store), kan du ta dem opp og skru til lokka.

Når du hermetiserer leverpostei, har du ferdig og god leverpostei i lang tid. Oppbevar den stabilt i kjøleskapstemperatur.

Mens du spiser av et åpna glass skal det oppbevares i kjøleskap.

Hvis glasset ikke er tett
Dersom du åpner et glass som ikke er tett, må du være forsiktig før du smaker på det, for da kan det være ødelagt. Merker du at lokket ikke er fast tilskrudd når du åpner glasset skal du være forsiktig. Det skal være vakuum i glasset når det åpnes første gang. Er det kommet luft til, vil du fort merke det på surlukta, og du vil se muggdannelse.

Tips

Se også: Oppskriftene frå Bodil Nordjore

Kilde: Bodil Nordjore i Nitimen