Slik gjør du
Hardkok et egg. Del det og ta ut eggeplommen. Rør den sammen med den rå eggeplommen. Ha i sukker og rør for hånd eller med kjøkkenmaskin til blandingen er blitt til tykk eggedosis.
Smuldre smøret i mesteparten av melet, men hold litt mel tilbake. Ha blandingen oppi eggedosisen og rør til den er jevnt blandet. Er deigen løs, kan du ha i resten av melet. Ikke rør deigen for mye, da kan den bli vanskelig å trille ut.
Ta små deler av deigen og trill til lillefingertykke pølser. Del opp i omtrent 12 centimeter lange biter. Legg dem sammen til ringer med endene over hverandre. Ikke la endene være for lange, husk at de brekker lett i kakeboksen. Har du anledning, kan du godt la kakene stå kjølig før du pynter dem. Da er de lettere å løfte.
Pensle kakene med halvvispet eggehvite. Dypp dem i perlesukker på en tallerken og sett på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek dem midt i ovnen på 180 grader i 10–12 minutter. Ta dem ut når de er lysegule i fargen. Ta kakene forsiktig av stekebrettet og avkjøl dem på en rist.
Kilde: Ingrid Espelid Hovig