Bellini

Det skal lite til før proseccoen renner over kanten når du lager drinken Bellini.

Foto: Fra tv-serien Munter mat - på tur / DR

Bellini

Den rosa drinken Bellini er funnet opp av bartenderen Giuseppe Cipriani. Han var den første eieren av legendariske Harry's bar i Venezia.

Slik gjør du

Skåld ferskenene. Dra av skallet. Fjern steinene og kjør ferskenene i en blender med litt sukker og litt sitronsaft. Mengden sukker og sitronsaft er avhengig av hvor søte eller sure ferskenene er.

Fyll sjampanjeglass 1/3 med ferskenpuré. Fyll forsiktig på prosecco til fullt glass. Proseccoen gir mye skum og bobler fort over.

Hvis du ikke får tak i hvite ferskener så kan du kjøpe ferdig ferskenpuré. Hvis du får tak i vanlige ferskener eller modne nektariner kan disse også brukes. Men det blir ikke helt den samme elegante, fine smaken som man får av hvite ferskener.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat - på tur/DR