Beignet-pærer og lakris-is

Brødrene Price flesker til med et helt program av mat som skal frityrstekes. Selvfølgelig må også desserten en tur i den varme oljen.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Skrell pærene, ta ut kjernene og skjær dem i én centimeter tykke skiver. Dryss over sukker og legg skivene i spriten i et par timer.

Dypp skivene i beignet-deig og fritér til de er gylne.

Strø over melis og server med krem eller lakrisis.

Lakris-is, type 1:
Lag én porsjon Creme anglaise som beskrevet i program 1. Rør i lakrispulveret. Ikke ha i alt på en gang, isen må ikke bli for sterk. Smak nøye til før isen fryses.

Lakris-is, type 2:
Som for type 1, følg isoppskriften fra det første programmet. Dette gir om lag en halv liter is.

Parfait – uten ismaskin:
Pisk sukker og eggeplommer hvite. Dette tar opptil sju minutter med kjøkkenmaskinen. Pisk fløten til krem og vend den inn i eggemassen. Smak til med lakrispulver.

Fryses i form i minst fire timer.

Tips

Flere retter fra samme program:

| | | |

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR