Laster innhold, vennligst vent..
Beef Wellington på italiensk vis

Denne italienske retten ligner veldig på Beef Wellington. Gino serverer biffen med grillet grønnsaker og en rødvinssaus med kirsebær.

Foto: ITV

Beef Wellington på italiensk vis

Den italienske versjonen av Beef Wellington er indrefilet av okse pakket inn i butterdeig med parmaskinke og rød pesto, i stedet for paté og sopp.

Slik gjør du

Pakk et stramt lag med plastfolie rundt oksekjøttet for å danne en sylinder. Pakk folien rundt to ganger til for å forsterke innpakningen. Oppbevares i kjøleskap over natten.

Varm oljen i en stor stekepanne på høy varme. Fjern plastfolien fra storfekjøttet og krydre med salt og pepper. Når oljen er veldig varm, stekes kjøttet i 1 minutt på alle sider. Det skal være brunt overalt, men fortsatt rått i midten. Ta kjøttet ut av pannen og avkjøl.

Plasser Parma-skinken på et stort ark med plastfolie, og overlapp skivene litt. Fordel et lag rød pesto over skinken. Plasser storfekjøttet i midten av skinken. Bruk plastfolien til å pakke skinken rundt storfekjøttet. Rull det til en pen og tett sylinder. Vri endene på plastfolien for å forsegle. Avkjøl i kjøleskap i 45 minutter.

Butterdeigen skal kjevles ut på en lett melet overflate. Kjevle deigen til en rektangel som er stor nok til å dekke oksekjøttet med litt overlapping. Fjern plastfolien og legg storfekjøttet midt i bakverket som pakkes tett rundt hele biffen. Trykk kantene for å tette eventuelle hull. Pakk deigen godt inn i plastfolie og avkjøl i 1 time i kjøleskap. Forvarm ovnen til 200 grader.

Fjern så plastfolien. Bruk baksiden av et knivblad til å skjære et lett fiskebeinsmønster i butterdeigen. Skjær en lett linje nedover midten, deretter diagonale linjer på hver side. Pisk eggeplommene og tilsett 2 spiseskjeer vann og en klype salt. Pensle utsiden av deigen med egget og krydre godt med salt og pepper.

Stekes 30 minutter for medium rare, eller 10 minutter lengre for medium. Hvis deigen brunes for fort kan den dekkes med sølvfolie. Ta så biffen ut av ovnen og la den hvile i 10 minutter. Skjær i tykke skiver for servereing.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-programmet «Ginos italienske fristelser»