Beef Wellington på italiensk vis

På italiensk heter denne retten filetto in camicia, som betyr filet i skjorte.

Foto: ITV

Beef Wellington på italiensk vis

Beef Wellington er en klassisk rett med indrefilet av okse pakket i butterdeig. I denne versjonen brukes italienske ingredienser som parmaskinke og rød pesto.

Slik gjør du

Pakk oksekjøttet inn i et stramt lag plastfolie slik at det danner sylinder. Oppbevares i kjøleskap over natten.

Varm oljen i en stor stekepanne på høy varme. Fjern plastfolien fra kjøttet og krydre med salt og pepper. Når oljen er veldig varm, stekes kjøttet i 1 minutt på alle sider. Det skal være brunt overalt, men fortsatt rått i midten. Ta kjøttet av pannen og avkjøl.

Legg parmaskinke på et stort ark med plastfolie, og la skivene overlappe litt. Stryk et lag rød pesto over skinken. Plasser storfekjøttet i midten av skinken. Bruk plastfolien til å pakke skinken rundt storfekjøttet. Rull det til en pen og tett sylinder. Vri endene på plastfolien for å forsegle. Avkjøl i kjøleskap i 45 minutter.

Butterdeigen skal kjevles ut på en lett melet overflate. Kjevle deigen til et rektangel som er stort nok til å dekke oksekjøttet, med litt overlapping. Fjern plastfolien og legg storfekjøttet midt på butterdeigen. Pakk deigen tett rundt hele biffen. Pass på å tette eventuelle hull. Pakk deigen inn i plastfolie og avkjøl i 1 time i kjøleskap. Forvarm ovnen til 200 grader.

Fjern plastfolien. Bruk baksiden av et knivblad til å skjære et lett fiskebeinsmønster i butterdeigen. Skjær en lett linje nedover midten, deretter diagonale linjer på hver side.

Pisk eggeplommene og tilsett 2 spiseskjeer vann og en klype salt. Pensle utsiden av deigen med egget og krydre godt med salt og pepper.

Stekes 30 minutter for medium rare, eller 10 minutter lengre for medium. Hvis deigen brunes for fort kan den dekkes med aluminiumsfolie.

Ta biffen ut av ovnen og la den hvile i 10 minutter. Skjæres i tykke skiver.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-programmet «Ginos italienske fristelser»