Batidas

Batida maracuja med pasjonsfrukt og alkoholfri Plain blood orange.

Foto: Hilde Zahl / NRK

Batida og Plain blood orange

En Batida mister sin magi hvis du bruker juice fra kartong, mener Roar Hildonen. Her er hans oppskrift på batidas både med og uten alkohol.

Slik gjør du

Batida maracuja (med pasjonsfrukt)

Batida er en fruktig brasiliansk drink basert på cachaca, sukker, friske fruktjuicer og/eller frisk frukt. Det må understrekes at disse drinkene mister sin magi ved bruk av juice fra boks eller kartong.

Batidas kan mikses direkte i glasset, eller blendes med knust is. Denne varianten egner seg ikke i blenderen på grunn av steinene i frukten. Den kan minne om frozen fruit daquiri uten limejuice, men den får en mye mer framtredende og renere fruktaroma.

Del pasjonsfrukten på midten, og sil og mos fruktjuicen og fruktkjøttet gjennom en finmasket sil. Det kan godt være noen steiner i drinken. De er fullt spiselige, og det understreker bare at juicen er frisk.

Fyll et stort rocksglass med knust is, ha i alle ingrediensene, rør godt og server.

Pass på at du bruker nok sukker, slik at drinken ikke blir for sur.

Plain blood orange

Bringebær og sukkerlake has i bunnen av shakeren.

Fyll deretter i lime- og appelsinjuice. Det hele ristes sammen med is, og siles over i et stort longdrinkglass fylt med is. Du kan eventuelt pynte med en appelsinbåt eller et bringebær.

Kilde: Roar Hildonen i Kveldsåpent / NRK P1