NRK Meny

Barmens soyakylling med stekt ris

Stekt ris med vårløk, chili, fennikel og sellerirot fra Lars Barmen. Godt tilbehør til kylling.

Slik gjør du

Kutt fennikel i 1 cm tykke skiver. Skrell selleriroten og kutt den i staver.

Varm 1 ss olje i en panne og stek fennikel og sellerirot forsiktig i 2–3 minutter.

Kutt vårløk og chili i grove biter. Skjær kyllingbrystet i fingertykke strimler.

Tilsett kokt ris, vårløk og chili sammen med fennikel og sellerirot og stek videre i to minutter til. Smak til med salt og pepper.

Varm 1 ts soyaolje i en panne og stek kyllingstrimler hurtig. Kutt sopp og ingefær i biter og stek sammen med kyllingen. Tilsett soyasaus når kyllingen er gjennomstekt og vend den raskt inn.

Anrett stekt ris på tallerken og ha den soyastekte kyllingen på toppen.

Kilde: Lars Barmen i TV-serien Barmeny