Hjemmelagt pizza er bedre, billigere og nesten like raskt å lage som frossenpizza. Men også kokker bruker frossenpizza, om enn i en annen form enn de fra butikken.
Trikset de bruker for at pizzaen skal bli fort ferdig, er nemlig å lage pizzabunnen på forhånd og legge den i fryseren.
Da er det bare å legge på fyll og ost – og inn i ovnen med pizzaen.
Her er oppskriftene, vi starter med deigen og tomatsausen.
Enten du vil ha pepperonipølse, biff eller skinke på pizzaen din så er en ordentlig pizzabunn og tomatsaus viktige for å få en god pizza.
Spanskinspirert pizza har poteter skåret i løvtynne skiver med ostehøvel. De kan lett bli som chips når de blir stekt etter å ha fått litt olje over seg.
Pizza med mange oster lages med mozzarella, jarlsberg, provolone, parmesan og gorgonzola. Og så oregano.
Pizza Blindern er oppkalt etter stedet der den ble laget først. Her har Lars Barmen kost seg med mange ingredienser, kylling, sopp, gorgonzola, oliven og basilikum.
Pizza med sopp og skinke lages med jarlsbergost og parmesan, brune sjampinjonger og parmaskinke. Enda bedre blir det med kantareller.
Pizza marinara er pizza uten ost, bare tomater, hvitløk, olje og oregano.
Pizza Margherita er en klassisk italiensk pizza med mozzarella, selvrevet parmesanost, frisk basilikum og olje.
Vegetarpizza lager Lars Barmen med tomater, løk, chili, sopp, parmesan og frisk oregano.