NRK Meny
Video Lars Barmen lager makaroniform

Det er roquefort i sausen som Lars Barmen heller over makaronien før formen settes i ovnen.

Barmens makaroniform med roquefort

Lars Barmen lager enkel mat på et lite hyttekjøkken. Det blir skinke fra boks, løk, makaroni og ekstra smak fra roquefort.

Slik gjør du

Kok makaronien og sil av vannet. Tilsett 1 ss olje så den ikke kleber.

Skjær bogskinken i terninger. Kutt løken i båter og fres alt i 2 ss olje i en stekepanne.

Hell skinken i en ildfast form og tilsett fløte i stekepannen. Tilsett roquefort og smelt den i fløten.

Hell makaronien over skinken i den ildfaste formen og hell roquefortsausen over. Strø over frokostblandingen og bak formen i ovn på 200 °C i ca. 15 minutter.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Lars Barmen

Kilde: Lars Barmen i TV-serien Barmeny