NRK Meny

Barmens kalverygg med asparges og gnocchi

Lars Barmens italienske vri på kalvekjøtt med gnochi og gode grønnsaker.

Slik gjør du

Gnocchi
Kok poteter møre, skrell dem og press dem gjennom en sikt. Ha dem i en stor bolle.
Tilsett egg, salt, pepper og parmesan. Bland alt godt og tilsett mel til en passe konsistens.
Rull ut til en pølse med 1 cm i diameter og skjær biter på ca. 2 cm. Kok bitene i lettsaltet vann til de stiger opp til overflaten i kjelen. Ta dem ut og stek den sammen med asparges.

Saus
Kok kalvekraften ned til 1 dl gjenstår og pisk inn smøret. Smak til med salt og pepper og la et salvieblad trekke i kraften i ca. 30 sekunder før servering.

Kalv
Krydre kalverygg med salt og pepper og stek den i en kasserolle med olje. Tilsett salvie, hvitløk og smør og stek den i ti minutter.
Ta kjøttet ut av kjelen, pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile på et lunt sted i ti minutter til.

Grønnsaker
Skrell og kok asparges møre i lettsaltet vann. Avkjøl dem og kutt dem i biter på
5 cm. Varm smør i en panne og legg i asparges. Stek dem gylne og tilsett kapers, spinat, gnocchi og salvie. Stek kjapt, smak til med salt og pepper.
Høvle tynne skiver av trøffel og parmesan over til slutt.

Servering
Legg grønnsakene på tallerkener. Skjær skiver av kalveryggen og legg på og server med sausen rundt. Høvle ev. litt parmesan over til slutt.

Kilde: Lars Barmen i TV-serien Barmeny