NRK Meny
Video Lars Barmen lager fiskegrateng

Lars Barmen lager fiskegratengen i fire porsjonsformer.

Barmens fiskegrateng

Fiskegratengen til Lars Barmen har et lag med stivpisket eggehvite på toppen av gratengen, under brødsmulene.

Slik gjør du

Skjær torskefileten i terninger på 2x2 cm.

Varm smør i en kasserolle og tilsett mel. Kok opp melken og spe den i melet under omrøring. Kok sausen i 4 minutter og smak til med salt, pepper og muskat.

Kok makaroni i lettsaltet vann og sil av vannet.

Kutt vårløk i grove terninger og ha i sausen sammen med fisken, makaroni og eggeplommer.

Ha alt over i en ildfast form.

Stivpisk eggehvitene og legg på toppen av gratengen.

Strø på brødkrumme og bak i ovn på 175 ºC i 30 minutter.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Lars Barmen

Kilde: Lars Barmen i TV-serien Barmeny