NRK Meny
Barkebrød
Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Barkebrød

Vi vet at mel fra bark har blitt brukt når avlinger slo feil og nøden var stor. Innerbarken på furu og andre trær ble tørket og malt. Nå kan vi lage det som en kuriositet.

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene til en deig. Lag små runde og flate kaker av deigen. Snu dem mens de stekes, for fukten samles under kakene.

Det tar minst 30 minutter å steke dem ferdig. De er ferdige når du banker på dem og kjenner at fukten er borte.

Spis dem gjerne varme, da er de fortsat myke, med smør. Kjempegodt!

Tips

Det går bra å blande barkmel med andre melsorter, frø, revet gulrot eller potetmos. du kan også tilsette bakepulver, gjær eller lage deigen med surdeig. I tilfelle du velger surdeig lønner det seg å tilsette barkmelet til slutt, ellers vil ikke deigen heve. Ha ikke mer enn 25-30 % barkemel i deigen. Melet er kraftig kost for fordøyelsen!

Se også: Oppskriftene fra Strömsö

Kilde: Lotta Lindholm i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE