Banket kyllingbryst med skinke, ost og couscous

Kyllingbrystet kan serveres med couscous og grillede grønnsaker.

Foto: Vegard Stana / NRK

Banket kyllingbryst med skinke og ost

Sommermat fra Sommeråpent. Kokken Christoffer Sjuve lar kyllingbrystet få en god omgang bank. Stek det på grillen eller i stekepanne.

Slik gjør du

Legg kyllingbrystet på mat- eller bakepapir. Bank kyllingen flat.

Legg på skinke og ost på den ene halvdelen. Krydre med salt og sitronpepper (eller vanlig pepper).

Brett over kyllingen. Ha på papir igjen. Bank den igjen så den ikke «glipper». Krydre med mer salt og sitronpepper.

Stek på grillen eller i stekepanne. Cirka tre til fire minutter på hver side – eller til den er gjennomstekt.

Tips

Server gjerne kylling og couscous med stekte eller grillede grønnsaker.

Se også: Sommermat fra Sommeråpent

Kilde: Christopher Sjuve i Sommeråpent 2009