Laster innhold, vennligst vent..
Banankake med sjokolade og karamell

Banankake med pekannøtter, sjokolade og karamell.

Foto: Lise Finckenhagen / NRK

Banankake med sjokolade og karamell

Smaken av banan og sjokolade går godt sammen. Og når Lise Finckenhagen heller karamellsaus over den nystekte banankaken blir den bare enda saftigere og bedre.

Slik gjør du

Varm ovnen til 180 °C.

Smør en savarinform (ca. 2 ½ l) godt med smør og dryss formen med et tynt lag mel (brødform eller vanlig kakeform, 22-24 cm, kan også benyttes).

Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen det tørre. Rør smøret inn i eggedosisen og tilsett det tørre, litt etter litt, ved middels lav hastighet. Visp ikke mer enn nødvendig.

Mos bananene med en gaffel og vend banan, sjokolade og nøtter raskt inn i røren. Hell røren over i den smurte formen og stek kaken midt i ovnen i ca. 50 minutter, sjekk med en kakepinne/kakenål om kaken er ferdig.

Lag karamellen mot slutten av steketiden. Bland sukker, smør og melk i en liten kasserolle. Varm opp blandingen under sporadisk omrøring og la det småkoke et par minutter til alt sukkeret er oppløst.

Prikk den varme nystekte kaken med kakepinnen og hell over karamellsausen litt etter litt slik at sausen trekker ned i hullene. Lag flere små hull om nødvendig. Avkjøl kaken i formen.

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen» på NRK P1+