Laster innhold, vennligst vent..
Bananblomstsalat med ristet ål

Bananblomsten skjæres i tynne skiver og blir til tynne strimler som alt det andre i salaten.

Bananblomstsalat med ristet ål

Ålen som kjøpes på markedet blir slaktet når den blir solgt. Garantert friske råvarer. Anh Lé lager en salat til forrett sammen med Tuan Gaing i TV-serien Spis Vietnam.

Slik gjør du

Alle innvollene fjernes fra ålen og den vaskes grundig. Legg hele ålen i en gryte med kokende vann. La den koke i ca. sju minutter. Ta ålen ut av vannet og la den avkjøles.

Bruk en gaffel til å rive hud og kjøtt av ålen i tynne strimler. Strø et lag mel over strimlene. Varm en panne til medium varme og stek de tynne strimlene til de er gylne og sprø.

Dressing
Finhakk chilien. Bland alle ingrediensene til dressingen i en skål. Bland litt av gangen etter eget behov for salt, surt og søtt. Den perfekte blandingen er en balanse mellom de tre smakene.

Salat
Skjær tynne skiver av bananblomsten (ca. 1 mm). Vask dem grundig. Gjør det samme med de øvrige grønnsakene. Legg bananblomsten i en skål og bland med de andre ingrediensene. Hell dressingen over salaten. Ha i urtene og bland godt. Til slutt blandes det sprø åleskinnet og limebladene i, vend salaten forsiktig. Avslutt med å strø sesamfrø over den fargerike blandingen.

Tips

Flere oppskrifter: Spis Vietnam

Kilde: Fra TV-serien Spis Vietnam/DR