NRK Meny
Banan-sjokk

Krem, mandelkaramell, sjokoladesaus og sjokoladeparfait sammen med banan.

Foto: Fra TV-serien Det søte liv / DR

Banan-sjokk

Halve bananer legges med den flate siden mot sjokoladeparfaiten. Pynt med sjokoladesaus og pynt med krem og mandelkaramell. Oppskriften på denne gode blandingen av banan, sjokoladeis og sjokoladesaus får du fra TV-serien Det søte liv.

Slik gjør du

Sjokoladeparfait
Sjokoladen finhakkes og smeltes i vannbad. Visp eggeplommer og sukker til tykk eggedosis med en mikser. Kremfløten piskes til lett skum.

Den smeltede sjokoladen røres inn i eggedosisen. Rør godt. Halvparten av den lettpiskede kremen vendes i. Så has dette i resten av den lettpiskede kremen. Vend forsiktig og stopp når blandingen er jevn. Fyll blandingen i former med en gang. Formene settes i fryseren til neste dag. Husk å dekke dem til.

Mandelkaramell
Sukkeret smeltes til gyllen karamell i en liten stekepanne. Mandlene steker med i 1 minutt i den flytende gylne karamellen. Hell straks mandelkaramellen ut på en stekeplate med bakepapir og la den avkjøles i romtemperatur. De avkjølte mandlene hakkes grovt med en sagtagget kniv. Oppbevares i tett boks.

Sjokoladesaus
Melk og fløte varmes opp til kokepunktet i en liten kasserolle. I mellomtiden finhakkes sjokoladen.

Ta kjelen fra varmen – vent 5 minutter. Halvparten av den varme fløtemelken helles over den finhakkede sjokoladen og det røres. Tilsett resten av den varme fløtemelken. Sausen kan eventuelt varmes opp litt når den skal serveres.

Servering
Finn fram 6 utvalgte tallerkener og sett dem på kjøkkenbordet. Dryss litt hakket mandelkaramell i midten av hver tallerken. Kremfløten piskes til lett krem.

Bananene skrelles og deles i to på langs. De frosne sjokoladeparfaitene tas ut av formene ved å dyppe hver form i 2 sekunder i kokvarmt vann, og "voila"; parfaitene kan lett presses ut av formene.

Plasser hver sjokoladeparfait oppå mandelkaramellen.
Så plasseres halve bananer med den flate siden mot sjokoladeparfaiten. Pynt med sjokoladesaus og lettpisket krem. Til slutt drysses resten av mandelkaramellen over. Server straks.

Tips

Les mer: Temperert sjokolade

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv, DR