NRK Meny
Banan- og sjokoladeformkake

Banan- og sjokoladeformkaken er bakt av Herman, 9 år, og så har mor Lise hjulpet med pynten.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Banan- og sjokoladeformkake

Lise Finckenhagen har løsningen for deg som har to overmodne bananer til overs. Bak en formkake med bananer og sjokolade!

Slik gjør du

1 brødform, 1,5 liter

Varm ovnen til 180 °C og kle formen med bakepapir.

Sikt sammen hvetemel, kakao og bakepulver. Rør inn sukkeret.

Mos bananene, visp inn egg og smeltet smør. Rør det tørre inn i bananblandingen, og vend inn sjokolade og nøtter. Fyll røren over i formen og stek kaken i ca. 45-50 minutter, test med en kakepinne.

La kaken stå 10 minutter i formen, løft den forsiktig ut og avkjøl kaken på rist.

Kok opp fløten til glasuren. Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Tilsett den varme fløten og rør til glasuren blir tykk, blank og elastisk. Hell glasuren over den kalde kaken.

Skjær kaken i skiver og server gjerne med litt pisket krem og friske bær.

Tips

Se også: Flere oppskrifter fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen