Banan- og sjokoladeformkake

Banan- og sjokoladeformkaken er bakt av Herman, 9 år, og så har mor Lise hjulpet med pynten.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Banankake med sjokolade og nøtter

Lise Finckenhagen har løsningen for deg som har to overmodne bananer til overs. Bak en banankake, en formkake med bananer og sjokolade!

Slik gjør du

1 brødform, 1,5 liter

Varm ovnen til 180 °C og kle formen med bakepapir.

Sikt sammen hvetemel, kakao og bakepulver. Rør inn sukkeret.

Mos bananene, visp inn egg og smeltet smør. Rør det tørre inn i bananblandingen, og vend inn sjokolade og nøtter. Fyll røren over i formen og stek kaken i ca. 45-50 minutter, test med en kakepinne.

La kaken stå 10 minutter i formen, løft den forsiktig ut og avkjøl kaken på rist.

Kok opp fløten til glasuren. Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Tilsett den varme fløten og rør til glasuren blir tykk, blank og elastisk. Hell glasuren over den kalde kaken.

Skjær kaken i skiver og server gjerne med litt pisket krem og friske bær.

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen