NRK Meny
Bålwok med laks og nudler
Foto: Fiskesprell

Bålwok med laks og nudler

Ta med deg ei stor wokpanne til bålet. Laksewok er perfekt utemat.

Slik gjør du

  1. Skjær laksen i ca. 3 cm store biter.
  2. Vask og rens paprika, brokkoli, gulrøtter og sukkererter og skjær dem i biter.
  3. Varm oljen i en bålwok. Stek laksebitene 1–2 minutter på hver side til de får en blekrosa farge. Ta laksebitene ut av woken og legg dem til side.
  4. Stek grønnsakene raskt på høy temperatur.
  5. Tilsett kokte nudler, limesaft, soyasaus og sweet chilisaus til grønnsakene. Bland godt og tilsett laksebitene.
  6. Smak eventuelt til med mer soyasaus og sweet chilisaus.

Tips

ANBEFALTE FORBEREDELSER:

  • Vask, rens og del opp grønnsakene.
  • Kok nudlene.
  • Skjær fisken i biter.
  • Pakk fisken sammen med et fryseelement.

UTSTYR: Skjærebrett, kniv, rotskreller, stekespade, bålwok

VARMEKILDE: Grill, bål

Kilde: Fiskesprell (Helse- og omsorgsdepartementet, fiskeridepartementet og Norges sjømatråd)