NRK Meny
Jomfruhummer med urtesalt, egg med rogn, østers med dip og rugbrød med urtetartar

Et lite vaktelegg og et større hønseegg med ørretrogn ser du øverst til høyre på Annes steinaldertallerken.

Foto: DR

Bålbakte egg

Når Anne Hjernøe lager steinaldermat er hardkokte egg en naturlig del av menyen. Og da skal eggene bakes på bål.

Slik gjør du

Hønseegg og vaktelegg legges ved bålet på et sted der det er god varme, men ikke for nær glørne. Vakteleggene bakes i 2-3 minutter, 7-8 minutter for hønseegg.

En enkel måte å sjekke om de er ferdige, er å spinne eggene rundt når du tar dem ut av varmen. Hvis de spinner raskt rundt eggene er ferdige, spinner de sakte rundt er de rå ennå.

Spis eggene med grønt salt og ørretrogn eller dypp dem i krydderurtmajones.

Tips

Her finner du oppskrifter på grønt salt og krydderurtmajones.
Oppskrift:


Oppskrift:


Kilde: Fra TV-serien Frilandshagen/DR