NRK Meny
Bakte rotgrønnsaker med ramsløkkrydret flyndre

Alt i ett. En jerngryte eller ildfast form og hele middagen er klar. Michael la også epleterninger i gryten samtidig med fisken.

Foto: YLE

Bakte rotgrønnsaker med ramsløkkrydret flyndre

Ovnsretter er alltid takknemlig å lage siden alt blir ferdig samtidig. Denne bør serveres med en passende saus. Oppskrift på soppolje og tangsalt får du fra Hanne Frostas oppskrifter.

Slik gjør du

Skrell gulrøtter, poteter og løk. Skjær dem i biter. Sett dem i en ildfast form med soppolje og salt, stek i en vedfyrt ovn (eller sett formen i vanlig ovnen på 175 °C) til grønnsakene er al dente.

Vend flyndren i ramsløkpulver. Legg fisken oppå grønnsakene og smak til med salt, gjerne tangsalt. Varmes i ovnen til fisken har en indre temperatur på 46 °C, eller til den er ferdig.

Tips

Her finner du oppskriften på soppolje og tangsalt:

Se også: Oppskriftene fra Mat i Norden