Bakt makrell, nykål med ingefær og syrlig smørsaus

Makrellen ligger på en seng av nykål, gulrot og ingefær og sausen med gressløk heller du over.

Foto: NRK

Bakt makrell, nykål med ingefær og syrlig smørsaus

Makrell er sommermat. Karla Siverts pakker makrellfiletene i folie sammen med en blanding av soyasaus, sitronsaft og olivenolje. Tilbehør er sommerkål, gulrot og ingefær og sausen lager hun av smør, sitron, eddik og gressløk.

Slik gjør du

Pakk to og to fileter inn i aluminiumsfolie med litt olivenolje, soya, pepper og sitronsaft i bunnen av pakken, under fisken som ligger med skinnet opp.
Bak på middels varme (rundt 150 °C) i ca. 5 minutter, til skinnet løsner.

Nykål med ingefær
Kutt nykålbladene i lange bånd. Kutt gulroten i lange skiver ved hjelp av en skreller og legg dem i isvann.

Rett før servering: Varm opp en panne til middels varme, ha i smøret, olivenoljen, finhakket løk og revet ingefær. La det stå og putre i ca. et halvt minutt. Så vender du i kålen, så kjapt at den ikke faller sammen. Helt tilslutt har du i gulroten og smaker til med salt, pepper og sitronsaft.

Syrlig smørsaus
Kok opp vannet. Skru ned til lav varme. Visp inn litt og litt smør, til det blir en tykk saus. Sausen sprekker kun hvis den blir for kald eller all væsken fordamper. Så hold den varm til servering. Rett før servering smaker du til med salt, sitronsaft og eddik. Ha så i gressløk.

Tips

Se også: Sommermat fra Sommeråpent

Kilde: Karla Siverts i Sommeråpent 2012