NRK Meny

Bakt laks med vårgrønnsaker

Årets nye grønnsaker er en fest for ganen. I denne oppskriften kokes de i smørvann og serveres til bakt laks.

Slik gjør du

Skyll potetene i rennende vann, del dem i 1-2 cm tykke skiver. Skrell neper, vårløk og gulrot. Del kålen i fire og fjern stilken.

Kok opp fløte, vann, sukker og hvitvinseddik. Rør inn kaldt smør i terninger og smak til med salt og sitronsaft. Kok så grønnsakene møre i sausen. Begynn med poteter og løk de første 10 minuttene, ha i gulrøtter, neper og kål. Kok til alle grønnsakene er møre.

Skjær fiskefileten i passe porsjonsstørrelser, ca. 150 g, gni dem inn med salt og pepper. Ha laksestykkene på et smurt bakebrett. Bak den i ovnen på 180 °C i 8-10 minutter. Fisken er ferdig når kjøttet kan skyves i glinsende flak.

Anrett grønnsakene med fisken og skum opp smørsausen med en stavmikser og topp retten med skummet.

Tips

Hør:

Kilde: Kjartan Skjelde