NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..

Bakt laks med agurksalat, rømme og kokte mandelpoteter

Ovnsbakt laks er en klassisk og deilig søndagsmiddag. Dette er oppskriften som Reneé Fagerhøi mener gir oss den beste varianten.

Slik gjør du

Start med å koke potetene i lettsaltet vann.

Bland eddik, vann og sukker i en bolle og visp godt sammen. Kutt agurken i så tynne skiver som mulig, Bruk en ostehøvel. Legg agurken i marinaden.

Legg fisken på et stekebrett, krydre med salt, pepper, sitronsaft og litt olivenolje over fisken. Bak på 200 °C i ca. 7–10 minutter, avhengig av tykkelsen på fisken.

Kutt brokkolien i små buketter, kok opp litt vann i bunnen av en kjele og steam brokkolien under lokk i ca. 3 minutter. Gi brokkolien et kjapt sjokk med iskaldt vann slik at den beholder fargen og sprøheten.

Legg opp på en flat tallerken med poteter, agurksalat, brokkoli, rømme og laks. Topp gjerne med litt fersk dill!

Kilde: RENEÉ FAGERHØI I FROKOSTRADIOEN NRK P1+