Bakt gulrot i potetlompe

Potetpannekaker med gulrot, kålrotslaw og sprø løk.

Foto: NRK

Bakt gulrot i potetpannekake

Det kan være vanskelig å lage potetlomper, men her er en enkel oppskrift på potetpannekaker. I stedet for pølse har vi bakt gulrot.

Slik gjør du

Potetpannekake

Pisk først sammen egg og salt. Pisk så sammen melk og kokt potet, bruk gjerne en stavmikser. Kjør alt sammen i mikseren og ha i smør/olje. Hvis røren er litt tykk, (den kan variere litt med potetene) ha i litt melk så den blir tynnere.

Stek på middels varme. Hvis du bruker en teflonbelagt panne trenger du ikke bruke så mye fett. Hvis ikke har du litt smør eller olje i pannen.

Bakt gulrot

Skrubb gulrøttene godt og del dem i to. Ha dem i en ildfast form og ha på olje, salt, honning og smør i terninger. Masser det hele godt inn i gulrøttene og stek på 220 grader i 20-30 minutter. De skal være helt møre og steketiden avhenger av størrelsen på gulrøttene.

Ingefærmajones

Pisk sammen eggeplommer, eddik og sennep. Fortsett å piske jevnt og hurtig mens du sper forsiktig med oljen. Riv fersk ingefær på den fine siden av et rivjern og pisk det inn i majonesen. Du bestemmer selv smaken, men vi anbefaler å bruke cirka 1 ts revet ingefær. Smak til med salt og sitron.

Halvparten av majonesen skal brukes til kålrotslaw.

Kålrotslaw

Riv alt på rivjern og bland sammen. Ha på salt og sukker og la blandingen stå cirka en halvtime slik at den slipper litt væske. Hell fra væsken og bland inn ingefærmajonesen og crème fraîche eller rømme.

Sprø løk

Rens sjalottløken og skjær i tynne skiver. Legg dem i en kjele og dekk med solsikkeolje. Sett det på middels varme og la det småkoke. Rør forsiktig iblant slik at det ikke fester seg på bunnen. IKKE skru opp temperaturen - tålmodighet er nøkkelen her. Når løken er gyllen brun siler du av oljen og sprer løken på et papir, slik at den tørker. Ha på litt salt.

Kilde: Christer Rødseth