Laster innhold, vennligst vent..
Stekt gresskar med løk, ingefær og andebryst

Butternutgresskar bakes i ovn sammen med svartsvidde rødløk. Serveres med andebryst, sprø gresskarfrø og ingefærdressing.

Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Bakt gresskar og løk med ingefær og andebryst

Butternutgresskar passer godt til å bakes i ovn. Og sammen med andebryst blir det en ypperlig blanding. Paul Svensson serverer gresskar og andebryst med søte og salte gresskarfrø.

Slik gjør du

Skrell gresskaret. Ta ut kjernene. Skjær det i grove biter og bak i ovnen på 200 °C. Krydre med salt.

Del rødløken i to. Stek skjæreflaten i tørr stekepanne til løkene blir litt svarte. Dette gir løken en god grillsmak. Legg løken på stekeplaten sammen med gresskarbitene. Stek løk og gresskar i ovnen på 200 °C til gresskaret er mykt.

Skjær snitt i fettet på andebrystet og krydre med salt og pepper. Legg andebrystet i en kald stekepanne, sett på høy varme og ta ned til middels varme. Stek fettsiden til den er gyllen og sprø. Stekes ferdig i ovnen på 140 °C til kjøttet er 58 °C i midten.

Bland andefettet med finhakket ingefær, honning, soya og eddik. Varm forsiktig og slå dressingen over de varme grønnsakene. Server bakt gresskar med tynne skiver andebryst og stekte gresskarfrø.

Stekte gresskarfrø

Bland sukker og vann og kok opp. Tilsett gresskarfrø og kok til tykk konsistens. Ta frøene ut av sukkerlaken og friter dem i matolje (180 °C) til de er gyllenbrune. Legg dem på kjøkkenpapir og dryss over havsalt.

Tips

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE