NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Bakt eggekrem med brunt sukker

Du kan også steke dem i små espressokopper.

Foto: Fra TV-serien «Duften av nybakt»

Bakt eggekrem med brunt sukker

Denne nydelige og svært enkle desserten minner om crème caramel eller fransk flan. Det brune sukkeret gir en deilig karamellsmak.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 170 ºC.

Visp eggene i en bolle. Tilsett brunt sukker og bland godt.

Ha melk, fløte og revet appelsinskall (valgfritt) i en kasserolle og varm opp til kokepunktet. Ta kjelen av varmen. Egg- og sukkerblandingen helles i litt etter litt, visp hele tiden. Hell blandingen gjennom en sikt og ta av eventuelt skum på overflaten. Fylles i ildfaste porsjonsformer.

Sett formene i langpanne og hell på varmt vann så vannet rekker halvveis opp på sidene av formene med eggekrem. Dekk med folie.

Stekes i ovnen i ca 40 minutter eller til kremen har stivnet. Ta de små formene ut av vannbadet og server dem varme eller avkjølte. Uansett, dryss litt ekstra brunt sukker på toppen like før servering.

Tips

Hvis du har en brenner kan du karamellisere sukkeret på toppen av eggekremen før servering. Det gir en herlig sprø overflate.


Kilde: Duften av nybakt / orig. tittel: Rachel Allen: Bake!