NRK Meny
Grønnsaker som fingermat

Til bagna cauda skjæres grønnsakene i passe munnfuller og dyppes i det varme badet. Potetene må være kokt på forhånd.

Foto: DR

Bagna cauda

Bagna cauda betyr varmt bad. Og her handler det om å dyppe grønnsaker i en varm dressing. Fransk fingermat.

Slik gjør du

Lag et fat med et variert utvalg av friske grønnsaker, f.eks. gulrøtter, blomkål, selleri, gul, grønn og rød paprika, fennikel, løk, brokkoli, kokte poteter, babyartisjokker, halve hardkokte egg etc.

Støt hvitløk og salt sammen i en morter. Tilsett ansjos og støt dem til det blir en puré. Ha pureen i en gryte og varm den forsiktig på svak varme. Tilsett olje og smør.

La alt smelte sammen i noen minutter. Det skal bare putre rolig.

Sett gryten på bordet over et spritbluss, så den holdes varm.

Rens grønnsakene, skjær dem i passende biter og legg dem på et fat. Og så er det bare å dyppe i vei. Godt brød og kjølig rosévin hører til.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 2

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR