likør

Julelikør med plommer. Du kan også bruke mange andre typer frukt til din likør.

Foto: Rolf Tikkanen Øygarden

Bærlikør

Skal årets julelikør være hjemmelaget bør du starte allerede nå, særlig hvis du vil bruke norske plommer i den. Likøren blir et deilig følge til juleselskapet.

Slik gjør du

Gjør klart et norgesglass og steriliser det. Fyll opp med plommer. Annen frukt funker også fint.

Hell på sukkeret. Stikk nedi kanelstenger, nellik og stjerneanis. Hell på vodka til glasset er helt fult og lukk igjen.

Oppbevares mørkt og gjerne litt kjølig. Vend glasset cirka en gang per uke for å sørge for at sukkeret blir oppløst.

La frukten være i minst tre måneder. Sil av frukt, men ikke kast den, de er supre sammen med iskrem! Smak på likøren. Tilsett mer sukker om behov. Ha likøren tilbake på glasset og la den stå i tre måneder til – minst! Jo lengre den står – jo mer kompleks og fyldig smak får du.

Kilde: Rolf Tikkanen Øygarden i Sørlandsseninga/NRK P1