NRK Meny
Bæreddik

God eddik med smak av sommer.

Foto: Egon Rix / DR

Bæreddiker

Bæreddiker er fine å se på, og aromatiske i salater, sauser og friske salsaer. Prøv å lage kirsebær-, bringebær-, solbær- eller stikkelsbæreddik.

Slik gjør du

Sure syltekirsebær er bedre enn søte. Knus dem lett i en morter. Knus steinene også, de gir en nydelig mandelsmak på eddiken.

Andre bær has hele i flasken. Det gir en ekstra raffinert smak hvis man har i blader fra busken eller treet også. Spesielt solbærblader gir en helt fantastisk smak. Jo flere blader og bær, dess mer smak.

Fyll en flaske halvt opp med godt modne bær og litt sukker. Fyll opp med epleeddik eller en annen kvalitetseddik. Gjerne hjemmelaget eddik. Vanlig sylteeddik er ikke godt nok.

La flasken stå i solen i en vinduskarm i en måned. Sil fra bærene og la eddiken stå kjølig og mørkt.

Saft og vann av bæreddiker

Eddikene kan også brukes til å drikke som saft. Da trengs litt mer sukker og isklumper. Den aromatiske eddiksmaken er overraskende og deilig forfriskende.