NRK Meny

Bacongratinerte østers med krutonger

Michael Björklunds gratinerte stillehavsøsters fra Vadehavet i Danmark med bacon og krutonger.

Slik gjør du

Hakk løken og stek den blank. Stek baconet sprøtt. Finhakk persillen. Avkjøl løk og bacon. Bland det med smøret. Bland inn persillen og smak til med salt og pepper.

Legg østersene i ildfaste skåler og inn i ovnen på 250 °C i 5 minutter. Legg en klatt baconsmør i hver skål og stek østersene videre i 5 minutter på 250 °C.

Krutongene
Skjær brødet i terninger, skjær vekk skorpene. Legg brødterningene ut på en stekeplate, legg på smøret i klatter og dryss over salt og pepper. Stekes i ovnen i ca. 10 minutter på 170 °C.

Tips

Flere oppskrifter: Mat i Norden

Kilde: Michael Björklund i TV-serien Mat i Norden/YLE