NRK Meny
Barnas fiskegryte

Barnas fiskegryte med tomater og løk.

Foto: Gerd Kaufmann Olsen / NRK

Bacaletto - barnas fiskegryte

Fiskegryte med poteter, løk, tomater og paprika.

Slik gjør du


Fisken skjæres i porsjonsstykker. Torsk, sei eller hyse er godt egna i denne retten. Andre fiskeslag kan også brukes.

Potetene og løken skrelles og skjæres i tynne skiver. Paprikaen strimles og tomatene grovhakkes. Hvis ønskelig kan friske tomater erstattes med en boks hermetiske tomater.

Ingrediensene legges lagvis i en tykkbunnet kasserolle.

Kok opp vann og buljong og hell over. Dryss litt sitronpepper over. Hvitløk etter smak ( 1 - 3 fedd).

La retten småkoke i ca. 20 minutter. NB! Bruk svak varme, ellers har det lett for å svi seg i bunnen.

Tips


Serveres med godt brød til.

Kilde: Evy Anita Mork, Nord-Staland