Hopp til innhold

Bacalao vs. tzatziki

Hellas vant fotball-EM over Portugal. Hvem som lager den beste maten, bestemmer du!

Søndag vant Hellas finalen i fotball-EM. To lag, Hellas og Portugal, møttes for å avgjøre hvem som er best med den runde kula.

Disse landene kan ikke bare skimte med gode fotballspillere. De har også matretter som har nådd ut over landets grenser.

Grekerne har sin tzatziki, mens portugiserne er kjent for bacalao. Hva som er best, blir opp til deg å bestemme, her har du i hvert fall oppskriftene.

TIPS: Husk på at klippfisk må vannes ut i forveien hvis du skal lage bacalao. Og får du tak i gresk yoghurt, er dette det samme som silt yoghurt naturell som man bruker i tzatziki.

Bacalao

  • 400 g klippfisk
  • 600 g potet
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 400 g løk
  • 1 rød paprika
  • 2 rød chili
  • 2 dl vann
  • 2 dl olivenolje

Legg klippfisken i rikelig med vann 1-2 døgn. Skift vannet 1-2 ganger per dag. Rens klippfisken for skinn og bein og del den i små biter. Fiskestykkene legges lagvis i en gryte med rå potetskiver, løkskiver og paprika i strimler. Bland herm. tomater i, finkuttet chilipepper, vann og olje før det helles over i gryta. La Bacalao-gryta få stå og småkoke 40-50 min.

Tzatziki

  • 2 slangeagurker
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 dl yoghurt naturell
  • salt og pepper

La yoghurten renne av gjennom et kaffefilter ca 30 minutter. Riv eller skjær agurkene i små terninger. Press eller hakk hvitløken over i yoghurten. Bland agurk, yoghurt, salt og pepper.