Bacalao med tomat og løk

Bacalao som vi er vant med, med tomater, paprika, løk, hvitløk og olivenolje bakt i ovn. Her har du Lise Finckenhagens oppskrift.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Rens og skjær løk og poteter i skiver. Varm olivenolje i en kjele, ha i løk og hvitløk og la det surre til det blir blankt.

Tilsett chili, poteter, oliven og tomater. Kutt paprikaen i strimler og kok det hele i 15-20 minutter på svak varme. Smak til med pepper eller kajennepepper om nødvendig.

Del fisken i passende biter. Legg tomatblandingen og fisken lagvis i en ildfast form. Dekk formen godt med aluminiumsfolie.

Sett formen i stekeovnen og la den stå ca. 1 time ved 190 °C. Potetene skal være helt møre.

Tilsett basilikum rett før servering. Server godt brød og aioli til.

Tips

Oppskrift med video:

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen