NRK Meny

Bacalao med poteter og hvitløk

– Dette er en av mine favoritter, sier Lise Finckenhagen. Hun gir deg oppskriften på bacalaorøre som serveres på toast. Bacalaorøren minner litt om plukkfisk. Oppskriften kan gi middag til fire eller serveres som en smårett til mange.

Slik gjør du

Legg klippfisken i en kasserolle og dekk den med melk. Kok opp, skru ned varmen og la fisken trekke ferdig i melken, ca. 5-10 minutter.

Kok poteter og delte hvitløkfedd sammen til potetene er helt møre. Hell av vannet og damp potetene tørre.

Sil av melken fra fisken. Knus poteter og hvitløk sammen og bland inn fisken. Spe blandingen med varm olivenolje. Smak til med salt, pepper og kajennepepper.

Anrett på tallerkener og pynt med tynne sprøstekte hvitløkskiver, toast og persille.

Tips

Klippfisk må vannes ut lenge, gjerne flere dager, helt til den nesten får tilbake sin opprinnelige konsistens.
Serveres for eksempel med en saus av grillede røde paprikaer (piquillos, på boks). Bruk en stavmikser og lag en jevn pure av paprikaene.

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen