NRK Meny

Bacalao med fennikel og tomater

Bacalao er en portugisisk rett med norsk klippfisk. Kjartan Skjelde lager god saus og baker bacalaoen i ovnen.

Slik gjør du

Finhakk rødløk og hvitløk. Grovhakk fennikelen. Fres løk sammen med hvitløk og fennikel i solsikkeolje på middels varme til løken er blank, ha på fennikelpulver og sukker. La det surre i et par minutter. Spe med vann, epleeddik, eplesaft og flådde tomater. La det koke i 2 timer.

Kjør sausen fin med en stavmikser. Tilsett olivenolje, smak til med salt og pepper.

Skjær fisken i store biter og potetene i skiver. Ta skallet av plommetomatene og paprikaen. Løken og paprikaen skjæres i strimler. Bland dette sammen med oliven og cherrytomater i en ildfast form. Ha på sausen og bak det hele i ovnen på 180 °C i 45 minutter.

Tips

Hør:

Kilde: Kjartan Skjelde