NRK Meny
Salat

Hvit geitost og posjert egg gjør denne salaten til et helt lite måltid.

Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Babygrønnsaker med geitost

Tidlig i sesongen skal vi fråtse i nye grønnsaker. En deilig forrett med knasende babygrønnsaker, geitost og posjert egg.

Slik gjør du

Posjerte egg

Kok opp 1 liter vann og smak til med eddik slik at det smaker litt surt. Rør rundt i vannet med en visp. Knekk egget i en kopp og hell egget nedi vannet mens du rører. Kok i ca 2 min, til det fremdeles har en rå kjerne.

Salat

Kutt alle grønnsakene i ønsket fasong. Kok individuelt i saltet vann til de er møre. Avkjøl grønnsakene i isvann og tørk dem deretter på et klede. Ta alle grønnsakene i en bolle og mariner med sitronsaft, limesaft, olivenolje, salt og pepper.

Anrett på en fin tallerken sammen med kjørvel, bladpersille, posjerte egg og romtemperert geitost.

Tips

Se også: Flere oppskrifter fra Nitimen

Kilde: Nitimen