Kebab med lam

Baba ganoush som tilbehør til lammekebab.

Foto: svt

Baba ganoush

Baba ganoush er en røykt auberginerøre som er en favoritt i Midtøsten. Passer perfekt til grillretter eller bare som dipp sammen med pitabrød.

Slik gjør du

Lag et par snitt i auberginene med en kniv. Legg en rist over en stekeplate. Hvis du legger aluminiumsfolie på stekeplaten slipper du å skrubbe den etterpå.

Bruker du utegrillen blir auberginene enda bedre og får den perfekte røykte smaken.

Varm opp ovnen til 250 grader og ha grillfunksjonen på. Sett in stekeplaten med risten i midten av ovnen. Legg auberginene på risten og grill dem i cirka 30 minutter. Når skallet svartner og auberginene er myke er de ferdige. Skallet skal bli nesten brent for å få fram den gode røyksmaken.

Ta auberginene ut fra ovnen og legg dem i en kasserolle med lokk over. La dem avkjøles i kasserollen. Da får du bedre fram røyksmaken.

Skrell auberginene og la dem renne av seg i en sil. Mos dem med en gaffel eller kjør dem med en stavmikser dersom du vil ha en glattere røre. Det er en smakssak hvordan man ønsker konsistensen.

Bland inn tahini, presset hvitløk, salt og sitron. Visp alt godt sammen.

Sett røren i kjøleskapet en stund sånn at alle smaken får blandet seg godt.

Server i en skål, lag gjerne et fint mønster med en gaffel, og sprinkle litt olivenolje eller granateplesirup over.

Kilde: Zeina Mourtada fra TV-serien «Sommermat i Falkenberg»