Avokado med ørretrogn

Agurk i strimler, rogn og avokado servert på skje.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Avokado med ørretrogn

Smårett servert på spiseskje. En herlig munnfull med ørretrogn og avokado. Oppskriften får du fra Lise Finckenhagen.

Slik gjør du

Ca. 12 spiseskjeer.

Del avokadoen, fjern steinen og skrap ut kjøttet. Mos kjøttet med en gaffel i en bolle. Tilsett sitron og creme fraiche. Rør det godt sammen og smak til med salt og pepper.

Skjær agurken i tynne skiver med en ostehøvel el.l. (Ikke bruk den bløte kjernen) skjær agurkskivene i tynne strimler. Bland strimlene med dill og olivenolje.

Fordel avokadorøren pent på spiseskjeer. Topp med ørretrogn og agurksalat.

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen