Aubergineruller

God smak inni auberginerullene, av tomatsausen rundt og crème-fraîche-saus som gratinering på toppen.

Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Aubergineruller

Squash, hvitløk, timian, cottage cheese, parmesan og egg skal blandes godt og rulles inn i lange aubergineskiver. Sammen med en god tomatsaus og en saus med crème fraîche skal alt gratineres i ovnen. Gled deg til Lises vidunderlige aubergineruller.

Slik gjør du

Skjær auberginen i tynne skiver på langs. Legg skivene utover et stekebrett og pensle dem med olivenolje. Stek skivene i ovn ved 180 ºC i ca. 10 minutter, eller til de blir bløte.

Skjær squashen i små terninger og finhakk hvitløken. Stek squashterningene lett i en varm stekepanne, tilsett hvitløken og smak til med salt og pepper.

Ha squashen over i en bolle og rør inn cottage cheese, timian, parmesan og egg. Legg en stor skje av blandingen i enden av aubergineskivene og rull sammen.

Finn frem en ildfast form og hell i tomatsausen. Fyll formen med auberginerullene og husk å la skjøten være vendt ned, det blir penest. Visp sammen crème fraîche, hakket ansjos og revet parmesan.

Smak til med salt og pepper og hell sausen over rullene. Gratiner i stekeovnen ved 200 ºC i 25-30 minutter. Server med frisk salat og godt brød.

Tips

Smak den ferdigkjøpte tomatsausen til med god olivenolje og hakket frisk basilikum.

Kilde: Lise Finckenhagen i Frokost-tv 2007