Hopp til innhold

Åtte varianter av kjøtt i gryte

Glad i gryteretter? Lang koketid gjør kjøttet ekstra mørt. I tillegg kan det være praktisk å lage gryter med kjøtt og grønnsaker som får godgjøre seg over tid. Her får du flere tips til oppskrifter.

Vill gryteglede

Saftig gryterett med viltkjøtt, kantareller, god saus og tyttebær.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

«Vill gryteglede», kaller kokken denne viltgryten. Her har Lise Finckenhagen funnet fram sopp, grytekjøtt av vilt, fløte til saus, kraft og rødvin:

OPPSKRIFT: Viltgryte med sopp, fløte- og rødvinssaus

Fransk Boeuf bourguignon

Denne retten er fransk husmannskost. Oksekjøtt kokt flere timer i rødvin, helst fra Bourgogne-regionen.

Kål og lam, men ikke fårikål

Inspirert av den danske retten flesk i brunkål, har Lise Finckenhagen laget en versjon som hun kaller lam i brunkål. Ingefær og allehånde gir ekstra smak.

Dansk gryte med svin

Airsju er en middagsrett fra Sønderjylland med kål og svinekjøtt. Brødrene Price forklarer hvordan du går frem for å lage den.

Ekstra mørt – start dagen før

Tareq Taylor har gryteretter som en stor favoritt. Her har han startet dagen i forveien for å lage gryte med oksekjaker og grønnsaker. På toppen ligger gulrotpickles med gulrøtter i gult, oransje og hvitt.

Lammebog med grønnsaker etter sesong

Dillkjøtt er en herlig rett om den lages etter alle kunstens regler, sier kokk Paul Svensson. Her servert med gulrøtter, tomater, neper og purre, men grønnsakene kan du variere etter sesong.

Tynne skiver av hjort i god kraft

Hjortegryte er saftig, og her er kjøttet servert av Stig Juelsen med kantarell, gulrøtter, vårløk og poteter. Denne gryteretten kan også lages med andre typer kjøtt av vilt.

Varmende oksegryte med gode smaker

Ragu er det franske ordet for stekt og kokt kjøtt. Steinar Lindstrøm gir deg her oppskriften på en varmende oksegryte som kan stå og putre lenge på ovnen.