Fruktis
En fargerik fruktis er superenkel å lage. Ha frossen frukt eller bær i en blender sammen med yoghurt, fløte eller sukkerlake. Isen kan serveres med en gang.
Flere oppskrifter på is og sorbé
Finskinspirert parfait
Finnene elsker lakris og mørkt rugbrød. Setter man de to ingrediensene sammen, blir det en spennende dessert.
Dessert på grillen
Når det først er varme på grillen kan man like gjerne grille desserten også. Grill skiver av formkake og server med mascarpone og friske bringebær.
Flere oppskrifter fra TV-programmet «Hygge i Strömsö»
For de avanserte
Dette er egentlig en helt vanlig vaniljeis, men hvis du har lyst kan du tilsette litt glødende kull fra grillen. Det gir en ekstra spennende smak.
Flere oppskrifter fra «Sommermat i Falkenberg»
Denne er til fest
Geleen er perfekt når du skal ha gjester. Lag den i god tid, så slipper du å stresse når gjestene kommer. I oppskriften brukes bergamottsirup. Hvis du ikke får tak i det, kan du erstatte med sitron- eller appelsinsirup.
Flere oppskrifter fra «Ginos italienske fristelser»
Jordbærdessert
Enkel jordbærdessert som blir spennende og annerledes med litt appelsin og kanel.
Flere oppskrifter fra Andreas Viestad
To i ett
To desserter satt sammen til en. Denne kan du servere på den store festen. Det meste gjør du klart i forveien. Det blir ekstra fest hvis har du litt sprudlende sjampanje i suppa rett før servering.
Lettvint iskake
Du visper litt fløte, tilsetter gode smaker og setter det hele i fryseren. Åtte timer senere har du en deilig iskake som du kan servere med sjokoladesaus og friske bær.