I juli og august dukker de små blå opp stadig flere steder i skog og mark i Norge. NRK mat har en rekke oppskrifter med blåbær – både i saft, syltetøy, desserter og annen matlaging, men denne artikkelen er i sin helhet viet bakverket.
Vi skal ikke påstå at kaker er sunt, men har du blåbær i dem, blir de i alle fall ikke mindre helsebringende. I fjor blei nemlig blåbær trukket fram som en av de fem sunneste matvarene i det norske kostholdet.
- LES OGSÅ: Blåbær kan forsvare seg mot sultne dyr
Øverst i saken ser du Lise Finckenhagens langpannekake med blåbær. Hun bruker bæra i kakedeigen, og smører rikelig med sitronglasur på toppen når kaka er ferdig stekt.
- OPPSKRIFT: Saftig og enkel langpannekake med sitron og blåbær
- Flere oppskrifter fra Lise Finckenhagen
Glutenfri, sukkerfri og laktosefri blåbærkake
Ostekake med blåbær
Boller med blåbær, mandelmasse og mandelflak
- OPPSKRIFT: Boller med blåbær, mandelmasse og mandelflak
- Flere oppskrifter fra Saras kjøkken / Sara Begner