Hopp til innhold

Åtte forskjellige eplekaker

Eplekake lager du så lett eller så vanskelig du vil. Den kan lages med vanlig kakedeig med bakepulver, mørdeig, tertedeig, filodeig, nøttebunn, opp ned i en stekepanne og helt uten deig. Her er oppskriftene på kaken du serverer med en god klatt krem eller iskrem.

Terte med epler og rosmarin

Lise Finckenhagen kjevler ut mørdeig som bunn i terten med epler og rosmarin.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Eplekaken er kanskje ikke den som får hedersplassen på kakebordet ved de store anledningene. Men det betyr ikke at den ikke er elsket av mange. Noen er så heldige at de kan høste epler i hagen. Men året rundt finnes de i butikkenes fruktdisk.

Nå er det bare å velge hvilken metode du vil bruke på deigen. På bildet øverst er det brukt mørdeig som kjevles ut.

Med kakedeig med bakepulver

Oppskrift på eplekake
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Med mørdeig og vaniljefyll

Epleterte med eggestand
Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Med tertebunn

Epleterte
Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Med nøttebunn

Eplekake med sirup og sider
Foto: Tellus Works Television AS

Med filodeig

Eplestrudel
Foto: Fra TV-serien To grådige italienere (Two Greedy Italians)

Opp ned i en stekepanne

Eplekake i stekepanne
Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Uten deig - glutenfri

Eplekake uten deig
Foto: Tone G. Johannesen / NRK