Laster innhold, vennligst vent..

Åtte forfriskende drikker du kan nyte i sommer

Vi ønsker oss varme dager, så vi kan nyte en iskald sommerdrikk. NRK Mat har valgt ut åtte friske drikker du kan nyte i sola.

Iskald jordbærdrikk med lime og ingefær

Et friskt jordbær og limesukker på kanten pynter opp jordbærdrikken. Oppskriften finner du nederst i saken.

Foto: Robert Rønning / NRK

Syrlig fornøyelse

Zeina Mourtadas leskende limonade lages av hele sitroner. Drikken er kjempegod en varm sommerdag.

Smak av sommer

Denne nydelige drinken fra Lise Finckenhagen blir ekstra fin med bringebær, mynteblader og noen agurkskiver til pynt. Godt smaker det også sammen med hylleblomstsaft og eplemost.

Snack eller dessert?

Velsmakende energi i en jordbærsmoothie, uten at den er proppet av tilsatt sukker. Drikken kan også brukes som en sunn snack eller dessert.

Tre i en

Alkoholfritt er både sunt og smart. Barsjef Odd Strandbakken hos Himkok er kåret til en av verdens beste bartendere. Her deler han tre av sine oppskrifter på alkoholfrie festdrikker.

En klassiker

Mynte er viktig når du lager din egen mojito. Andreas Capjon har oppskriften.

Drink servert i en bolle

Når du inviterer til selskap passer det godt med en frisk velkomstdrikk. Prøv Filip Langhoffs syrlige variant med jordbær, hyll, lime og sitron

Til den sunne

Dette er naturens egen sportsdrikk! Rødbetjuice forbedrer prestasjon i utholdenhetsidretter og senker blodtrykket. Men det er også en juice med mye smak, friskhet og karakter.

Jordbærdrikk

Lise Finckenhagen koker først en sukkerlake med ingefær, så blander hun frosne jordbær med den avkjølte laken i en hurtigmikser.