NRK Meny
Tina Nordström lager mat til mange

Chevre, hvit geitost, lager mye smak til aspargesterrinen.

Foto: Karin Lindqvist / SVT

Aspargesterrin med chevre

Tina lager mat til mange. Her er oppskriften på en god forrett.

Slik gjør du

Kok opp vann smakssatt med salt, pepper, sukker og litt olivenolje. La aspargesen koke en kort stund, og skyll den så med kaldt vann.

Legg aspargesstilkene på et håndkle og la vannet renne av. Skjær av aspargesknoppene og legg dem til side i en skål.

Skjær bort kantene fra chevren. Smuldre den opp i småbiter i en kasserolle og smelt den sammen med fløten.

Ta en brødform og dekk den med plast innvendig. Legg skinkeskivene langs kanten. Legg ostekremen i bunn og legg et lag asparges på langs i formen. Gjenta til hele formen er fyllt opp.

Dekk med skinkeskiver og plast oppå der igjen. Sett så terrinen i kjøleskap i cirka et døgn.

Er den fremdels myk, kan du la den stå litt til.

Sitronvinaigrette og salat

Bland alle ingrediensene til vinaigretten og smak til med salt og pepper. Bland alle ingrediensene til salaten.

Skjær opp aspargesterrinen i centimetertykke skiver, og ta av plasten. Server terrinen med litt salat og sitronvinaigrette.

Tips

RESTEN AV MENYEN:

| | | | |

Kilde: Tina Nordström