NRK Meny
Asparges
Foto: Sinar 2 / Colourbox

Aspargessuppe

Å lage en fristende aspargessuppe fra grunnen av er svært enkelt.

Slik gjør du

Rens aspargesene og knekk av den nederste delen, der det er et naturlig skille. Legg alt avskjæret i vannet og kok det med litt salt i ca 15 min. for å lage en god kraft.

Del resten av aspargesene i biter, - la toppene være ca 1 cm store. Smelt smør i en kjele, fres finhakket løk og ingefær gyllent. Rør inn melet.

Sil av asparges-avskjæret og spe vannet inn i jevningen mens du visper. Kok godt opp før du tilsetter fløte. Smak til med salt og pepper. Tilsett aspargesbitene, som skal koke kun ca 2 min. slik at de holder seg sprø.

Tips

Tilsett gjerne kylling- eller baconbiter til slutt for å få en fyldigere suppe.

Kilde: Inge Johnsen, Norgesglasset