Slik gjør du
Løpstikkeolje
Varm opp druekjerneoljen til ca. 60 grader. Hell oljen over en bunt løpstikke og en halv bunt persille i en blender. Kjør det i 10 minutter i blenderen. Legg et rent klede over en sil. Passer oljen gjennom kledet, ned i en skål. Oljen skal være mørkegrønn og klar. Sett oljen til side, den skal bli helt avkjølt.
Løpstikkemajones
Eggeplomme, sennep, eddik, salt og pepper røres sammen. Ha i løpstikkeoljen i en tynn stråle. Visp til passe konsistens. Smak til med salt, pepper og litt eddik. Sett majonesen i kjøleskapet.
Kyllingskinn
Du kan enten steke skinnene mens de sitter på kjøttet. Stek dem stille og rolig, trekk så skinnet av og stek videre på innsiden.
Eller du kan trekke skinnet av kjøttet og steke skinnene direkte i pannen. Det er viktig at de stekes under press. Altså at de brettes ut i pannen og holdes på plass av noe tungt som tåler varme.
Eller stek dem i ovnen på 200 grader mellom to bakeplater.
Skinnene skal være gyllenbrune og helt sprø. Sett dem til side.
Asparges
Skrell aspargesene. Grill dem helst over trekull, eller bruk en grillpanne. De skal ikke stekes like lenge, de tykke legges på først. Aspargesene skal fortsatt ha litt tyggemotstand. Og det er flott med grillmønster.
Smørbrød
Rist en skive briochebrød, ev. med litt smør i pannen. Legg litt spirer på brødet, det løfter maten litt opp. Legg på asparges i et kaotisk mikado-mønster, eller sånn du synes blir fint. Pynt med topper av løpstikkemajones, biter av sprø kyllingskinn og flaksalt. Server.