NRK Meny
Aspargesrisotto med lun salat av asparges, eple og valnøtter

Dette er typisk Tareqs mat, sier Pernilla Månsson Colt. – Litt luksuriøst, litt enkelt og samtidig veldig godt.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Aspargesrisotto med lun salat av asparges, eple og valnøtter

Tilsett litt syre i risottoen helt på slutten. Da får du fram den gode smaken av osten. Dette tipset får du helt gratis fra Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen. Han vil at risottoen skal være litt mer spennende, så derfor tilsetter han eple, tynne skiver av asparges og valnøtter.

Slik gjør du

Begynn med å hakke løk og hvitløk og fres dette i smør uten at det tar farge. Fres risen sammen med løken i noen minutter. Hell på ca. halvparten av vannet og rør rundt.

Salte og pepre. Fortsett å koke risen og spe på med mer vann hele tiden så risen får en kremet konsistens. Det er viktig at det ikke koker tørt!

Etter ca. 15 minutter koking er det på tide å tilsette asparges som er skåret i ca. 1 cm store biter. Kok til risen er behagelig myk, men fortsatt litt «al dente».

Nå er det på tide å avslutte risottoen. Ta gryten av varmen og rør inn revet parmesan, smør og hvitvinseddik samtidig. Smak til med salt og pepper.

Salat
Skjær eplet og asparges tynt på en mandolin, press over litt sitronsaft og hell litt olivenolje over. Bland det sammen med valnøttene og legg litt av salaten på risottoen ved servering.

Tips

Flere oppskrifter: Hygge i hagen

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT