Slik gjør du
Bland sammen eggeplommene, sennep, eddik og salt. Legg det i en ildfast liten skål og sett den i røykeboksen når den er fylt med røyk. Ta røykeboksen bort fra varmen og la skålen stå inni i ca. 10 minutter.
Ha eggeplommene i en ny skål og tilsett oljen under konstant visping eller med hjelp av en stavmikser.
Skrell aspargesen hvis det er nødvendig.
Høvle fire av aspargesene helt tynt med en mandolin (eller en ostehøvel) og legg dem i kaldt vann så de får litt ekstra spenst.
Finhakk sjalottløken og det røykte kjøttet. Fres løk og kjøtt i smør til det har fått litt farge og tilsett aspargesen (ikke den som er høvlet tynt) og la aspargesen frese med noen minutter.
Skjær humleskuddene i små biter og tilsett dem i pannen.
La den tynt høvlede aspargesen renne av seg og tilsett litt olivenolje.
Legg opp den stekte aspargesen sammen med alt det gode i pannen og pynt med den tynne aspargessalaten og klatter med røykt majones.